Ez az étel ízében kicsit pizzás, megjelenésében grissinis, elkészítésében egyszerű, felfalásában pedig mindenki boldogan vesz részt. Baráti beszélgetésekhez, előételnek, uzsonnára, mártogatóshoz vagy magában... mindenképp isteni.
Hozzávalók:
55g szárított paradicsom
10g olaj a szárított paradicsomról
30g reszelt parmezán
30g feketeerdei sonka (zsíros rész nélkül, apróra vágva)
15g élesztő
100g tej (írhatnám, hogy 1dl, de én a folyadékot is grammban mérem)
100g víz
2g cukor (hagyományos recepteket kedvelőknek mondom: egy csipet)
400g liszt
10g só (szintén az old-school hívőknek mondom: egy púpozott teáskanál)
kb. 8-10 levélke friss rozmaring összevágva
Elkészítés:
1. Előveszem a késes aprítót, és beleteszem a szárított paradicsomot, az olajat, a reszelt parmezánt, a rozmaringot és a feldarabolt sonkát, és pépesre darálom.
2. Egy pohárba teszem a langyos tejet, a pici cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt.
3. Egy nagy tálba mérem a lisztet, a sót és a vizet, és mikor felfutott az élesztő, azt is beleöntöm.
4. Kevés dagasztás után hozzáteszem a péppé darált hozzávalókat is, és a robotgép dagasztókarjával nyüstölöm néhány percig, míg egy kerek labdává összeáll az egész.
5. Letakarom, és meleg helyen hagyom pihenni egy órát.
6. Előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeveréssel).
7. A tésztát lisztezett felületre borítom, és ujjnyi vastagra nyújtom.
8. Ezután ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle, kicsit megsodrom őket, hogy gömbölyű legyen az oldala, aztán mehet a sütőpapíros tepsire.
9. Ebből az adagból két tepsi cucc lesz, ne tegyük túl közel egymáshoz, mert akkor az egész társaság sebtiben összenő a tepsiben!
10. A forró sütőben 10 perc alatt csodálatosan megsül, tovább egy perccel se hagyjuk a sütőben, mert kiszárad! Az eredmény: kívül ropogós, belül puha harapnivaló.
Jó étvágyat! :)
Friss kommentek