HTML

folyamatosjelen

A múlt elmúlt, azóta meg folyamatosan jelen van. Próbálok a jelenben maradni én is, amennyire csak lehet. Nem is olyan könnyű... Akarsz róla beszél(get)ni? Örülnék neki! :)

Friss kommentek

  • Krónika79: Hová tűntél??? (2013.12.15. 14:24) Alváshiány
  • kutyáslány: Tudják (2013.11.03. 11:10) Őszintén
  • Inez777: @mahutani: Teljesen megértelek. Én is frászt kapok a kérdéstől. Kinek mi köze hozzá? Javasoltam an... (2013.11.02. 13:14) Őszintén
  • Inez777: @Keletiboszy: Nem is tudod, milyen jó érzés, hogy nem vagyok egyedül! :) (2013.11.02. 13:04) Őszintén
  • Inez777: @Xerxe: Én is így gondolom, csak azért nem jelentem ki egyértelműen, hogy ők sétálgatnak ott, mert... (2013.11.02. 13:04) Őszintén
  • Utolsó 20

Címkék

Pizzarudacskák, avagy az én grissinim

2013.09.02. 00:35 :: Inez777

Ez az étel ízében kicsit pizzás, megjelenésében grissinis, elkészítésében egyszerű, felfalásában pedig mindenki boldogan vesz részt. Baráti beszélgetésekhez, előételnek, uzsonnára, mártogatóshoz vagy magában... mindenképp isteni.
Hozzávalók: 
55g szárított paradicsom
10g olaj a szárított paradicsomról
30g reszelt parmezán
30g feketeerdei sonka (zsíros rész nélkül, apróra vágva)
15g élesztő
100g tej (írhatnám, hogy 1dl, de én a folyadékot is grammban mérem)
100g víz
2g cukor (hagyományos recepteket kedvelőknek mondom: egy csipet)
400g liszt
10g só (szintén az old-school hívőknek mondom: egy púpozott teáskanál)
kb. 8-10 levélke friss rozmaring összevágva

Elkészítés:
1. Előveszem a késes aprítót, és beleteszem a szárított paradicsomot, az olajat, a reszelt parmezánt, a rozmaringot és a feldarabolt sonkát, és pépesre darálom.
2. Egy pohárba teszem a langyos tejet, a pici cukrot, és felfuttatom benne az élesztőt.
3. Egy nagy tálba mérem a lisztet, a sót és a vizet, és mikor felfutott az élesztő, azt is beleöntöm.
4. Kevés dagasztás után hozzáteszem a péppé darált hozzávalókat is, és a robotgép dagasztókarjával nyüstölöm néhány percig, míg egy kerek labdává összeáll az egész.


5. Letakarom, és meleg helyen hagyom pihenni egy órát.
6. Előmelegítem a sütőt 200 fokra (légkeveréssel).
7. A tésztát lisztezett felületre borítom, és ujjnyi vastagra nyújtom.
8. Ezután ujjnyi vastag szeleteket vágok belőle, kicsit megsodrom őket, hogy gömbölyű legyen az oldala, aztán mehet a sütőpapíros tepsire.


9. Ebből az adagból két tepsi cucc lesz, ne tegyük túl közel egymáshoz, mert akkor az egész társaság sebtiben összenő a tepsiben!


10. A forró sütőben 10 perc alatt csodálatosan megsül, tovább egy perccel se hagyjuk a sütőben, mert kiszárad! Az eredmény: kívül ropogós, belül puha harapnivaló. 





Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyamatosjelen.blog.hu/api/trackback/id/tr565488512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása