HTML

folyamatosjelen

A múlt elmúlt, azóta meg folyamatosan jelen van. Próbálok a jelenben maradni én is, amennyire csak lehet. Nem is olyan könnyű... Akarsz róla beszél(get)ni? Örülnék neki! :)

Friss kommentek

  • Krónika79: Hová tűntél??? (2013.12.15. 14:24) Alváshiány
  • kutyáslány: Tudják (2013.11.03. 11:10) Őszintén
  • Inez777: @mahutani: Teljesen megértelek. Én is frászt kapok a kérdéstől. Kinek mi köze hozzá? Javasoltam an... (2013.11.02. 13:14) Őszintén
  • Inez777: @Keletiboszy: Nem is tudod, milyen jó érzés, hogy nem vagyok egyedül! :) (2013.11.02. 13:04) Őszintén
  • Inez777: @Xerxe: Én is így gondolom, csak azért nem jelentem ki egyértelműen, hogy ők sétálgatnak ott, mert... (2013.11.02. 13:04) Őszintén
  • Utolsó 20

Címkék

Szedres tiramisu

2013.09.02. 00:03 :: Inez777

Mivel nem szeretem a kávét, a normál tiramisu nálam eleve szóba sem jöhet. Általában olyan tiramisu készül nálunk, aminél a babapiskóták kakaóba mártóznak meg, úgy nagyon szeretem. De most... most feltaláltam a legkedvencebb tiramisumat, a szedreset! Odakint kilószám érik a szeder, hetente kétszer is tudok belőle ilyen édességet csinálni, és az a helyzet, hogy csinálok is... Próbáljátok ki, csuda finom, és a kávés változattal szemben ebben legalább valami vitamin is van, hiszen a szeder nagyon-nagyon egészséges gyümölcs. :)

Hozzávalók: 
350+150 g szeder
500g mascarpone
4 tojás
4 púpos ek porcukor
200g babapiskóta


Elkészítés: 
1. Leszedem a szedret, eleve két külön tálba. Az egyikbe mennek a nagyon érett, édes darabok, a másikba mehetnek a majdnem érett, már fekete, de még savanykás szemek.

2. A 350g-os savanykásabb szemeket megmosom, turmixgépbe teszem egy púpos evőkanál porcukorral. Leturmixolom, aztán nagyobb lyukú hálón (vagy szűrőn) átszűröm, hogy a magok ne kerüljenek bele a sütibe. (A művelet után úgy néz ki a kezem, mintha épp vérfürdőt rendeztem volna.)


3. Egy tálba lerakom a piskótákat egy rétegben, majd meglocsolgatom őket a szederpéppel.

4. Egy nagyobb tálban összekeverem alaposan a mascarpone-t a tojások sárgájával, meg 3 púpozott kanál porcukorral.
5. Egy kisebb tálban a tojások fehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a mascarpone-s cuccba.
6. Ennek a masszának a felét öntöm a szedres piskótákra.


7. Újabb sor piskóta, újabb szederpép, újabb krém réteg következik, majd a tetejére teszem a megmosott, édes szedreket.


8. Egy éjszakára hűtőbe dugom, másnap pedig élvezettel felfalom.

Van még egy kis maradék, megyek, rávetem magam! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyamatosjelen.blog.hu/api/trackback/id/tr825488482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása